Fysiotherapie

Fysiotherapie

Lopen, rennen, springen, zitten, liggen, allemaal vanzelfsprekende aktiviteiten. De hele dag bewegen we, dag in dag uit. Voortdurend maken we gebruik van onze armen, benen, nek en/of rug, ook wel het houdings- en bewegingsapparaat genoemd. Fysiotherapie is het specialisme voor mensen met aandoeningen, stoornissen, beperkingen die betrekking hebben op het houdings- en bewegingsapparaat. Hiermee wordt bedoeld klachten gerelateerd aan de wervelkolom en andere gewrichten, kapsels, banden, spieren en/of pezen en alle andere structuren die van belang zijn om goed te kunnen bewegen.

Zo kunnen problemen van het (centraal)zenuwstelsel, het lymfatisch-stelsel, het hart, de bloedvaten of longen ook een indicatie zijn voor een fysiotherapeutisch consult en/of behandeling. De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert en/of herstelt functiestoornissen of de gevolgen daarvan, met uiteindelijk doel dat de voor de patient normale houding of beweging weer mogelijk is of dat hij/zij zo goed als mogelijk met de resterende beperking kan omgaan.

De fysiotherapeut is ook de specialist op het gebied van de preventie van sportblessures, arbeidsgerelateerde aandoeningen of houdings- gerelateerde aandoeningen. Bij twijfel of uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie, kunt u altijd contact opnemen met een van onze fysiotherapeuten.

Binnen onze praktijk zijn verschillende specialisaties vertegenwoordigd, zoals sportfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en geriatrie fysiotherapie en handfysiotherapie. Daarnaast hebben onze medewerkers zich verdiept en bekwaamd in het onderzoeken en behandelen van klachten middels de MDT/McKenzie methode, het Mulligan concept, Dry Needling en/of Medical Taping, schouderklachten volgens Stenvers en An Cools.