Erik Ekkelenkamp

Erik Ekkelenkamp: fysiotherapeut, manueeltherapeut, MDT/McKenzie-therapeut, kaak- en aangezichtstherapeut en maatschapslid.Erik Ekkelenkamp

In 1996 studeerde Erik af aan de Hoge School Leiden, waarna hij werkzaam is geweest in een ziekenhuis en kinder-revalidatiecentrum in Kenia. Vanaf september 1998 werkt hij o.a. in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag, het Penitentiair Ziekenhuis Scheveningen en in verschillende eerstelijns praktijken, om uiteindelijk in 2000 aan de Henri Schuytstraat te komen werken. De afgelopen jaren volgde Erik vele cursussen en opleidingen. Naast de opleiding tot maueeltherapeut aan de Hoge School Utrecht, volgde hij ook o.a. de opleiding tot Cred. McKenzie-/M.D.T.-therapeut, “Drie-dimensionaal mobiliseren volgens DAM” (Leidse Hoge School), mobiliseren volgens het Mulligan Concept en de cursus Medical Taping. De laaste jaren heeft hij zich verdiept in de diagnostiek en behandeling van problemen in de kaak- en hals regio-, aangezicht- en hoofdpijnproblematiek, aangezichtsverlammingen en duizeligheid (Cranio Facial Therapy Academy, Hoge School Utrecht, A.C.T.A en Nederlands Duizeligheidscentrum Apeldoorn).In 2018 heeft hij de opleiding tot Mimetherapeut afgerond aan de Radboud UMC.

Erik is eveneens stagedocent en examinator voor de opleiding manuele therapie volgens het Maitlandconcept.

Specialisaties en interesse gebieden: diagnostiek en behandelen van rug- en nekklachten, problemen van het kaakgewricht, duizeligheidsklachten, hoofdpijn en aangezichtpijn en neurodynamische problematiek, mimetherapie.