Sportfysiotherapie

In Nederland wordt veel sport beoefend, zowel professioneel als recreatief. Dit resulteert in meer dan een miljoen sportblessures per jaar. De sportfysiotherapeut beschikt over fundamentele kennis over diagnostiek, sportrevalidatie, inspanningsfysiologie en pathologie. De patient merkt dat het een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die hem of haar als sporter benadert. De fysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en waarom de patient geblesseerd kan raken. Het belang van het sporten staat voorop: dit ziet men terug in het behandelplan: de patient wordt sportspecifiek getraind.

Niet alleen de sporters kunnen bij een sportfysiotherapeut terecht maar ook mensen die na een langdurige periode van inactiviteit willen gaan bewegen en daarbij mogelijk gezondheidsrisico’s lopen.

Ook chronisch zieken , zoals b.v reumatoide artritis, longaandoeningen en diabetes mellitus die een vraag hebben op het gebied van sporten kunnen een sportfysiotherapeut raadplegen.

In onze praktijk beschikken we over de nieuwste fitnessapparatuur die de sporter in staat stelt om sportspecifiek te trainen. Ook is er een AED aanwezig.

Daarnaast hebben wij een samenwerkingsverband met Club Karakter. Hierdoor is het mogelijk om de faciliteiten die deze sportschool te bieden heeft te gebruiken in het behandeltraject. www.clubkarakter.nl.